23948sdkhjf

København vinder grøn pris

København har vundet EU-Kommissionens prestigefyldte pris European Green Capital Award for 2014. Det sker takket være københavnernes daglige indsats for en grønnere by.
Tre ud af fire europæere bor i byer, og derfor spiller byerne en central rolle i kampen for et grønnere Europa. Den rolle har København for længst taget på sig.

Københavnerne er flittige til at tage cyklen i stedet for bilen, kan tage en svømmetur i havnens rene vand, og byen har lige præsenteret et CO2-regnskab, der går i den rigtige retning. Derfor har København netop fået EU-Kommissionens pris som European Green Capital i 2014 foran 17 andre europæiske byer.

- Det er en international anerkendelse af vores målrettede indsats, og det er noget som københavnerne kan være rigtig stolte af hver gang, de træder op på cyklen eller tager en badetur i et af havnebadene. Indsatsen handler ikke kun om et grønnere København. Det handler også om et sundere København og om et København, der er dejlig at bo og leve i, siger Frank Jensen, overborgborgmester i Københavns Kommune.

Grøn frontløber
I 9 af de 12 indsatsområder har den tekniske jury vurderet København til at have gjort den bedste eller næstbedste indsats ud af alle 18 deltagere.

- København er på mange områder frontløber, men vores indsats stopper ikke her. Og vi har nogle klare målsætninger på de områder, hvor vi ikke scorer topkarakterer, fortæller Ayfer Baykal, teknik- og miljøborgmester, og fortsætter: Vi skal have nedbragt luftforureningen i København og venter på grønt lys fra regeringen til at skærpe vores ren luft zoner. Og så skal vi give københavnerne redskaber til at sortere mere af deres affald.

Titlen som Europas Grønne Hovedstad vil derudover skabe en markedsføringsplatform, københavnske virksomheder kan bruge aktivt. Særligt den grønne sektor vil kunne drage fordel af det udstillingsvindue, som prisen åbner til bl.a. at skabe arbejdspladser til københavnerne.

København overtager den 1. januar 2014 titlen som Europas Grønneste Hovedstad fra Nantes, Frankrig, der er indehaver af prisen for 2013.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094