23948sdkhjf

Massiv vækst hos Andel – og ildrød bundlinje

Energi- og fibernetkoncernen Andel har netop offentliggjort sit årsregnskab for 2021.

Regnskabet viser en syvdobling af omsætningen til 56,3 milliarder kroner. Fremgangen er drevet af organisk vækst og strategiske opkøb i kerneforretningen, og er i særlig grad drevet af en øget ejerandel i Energi Danmark fra 40,5 procent til 63,6 procent.

Andel fordobler samtidig sin driftsindtjening til 2 milliarder kroner.

Årsresultatet ender dog med et underskud før skat på 8,2 milliarder kroner, hvilket er drevet af Andels aktiebeholding i Ørsted A/S, som bidrager med en negativ urealiseret kursregulering på -8,6 milliarder kroner. Med til historien hører dog, at ejerandelen i Ørsted har bidraget med en positiv kursregulering inklusive realiseret avance på knap 20 milliarder kroner siden børsnoteringen i 2016.

Jesper Hjulmand, administrerende direktør, siger om regnskabet:

- Vi står som samfund over for en fuldstændig afgørende og omfattende opgave med at reducere de menneskeskabte klimaforandringer og sikre, at vi bliver uafhængige af den russiske gas. Vi vil i Andel være en del af løsningen. Det sker ikke af sig selv. Det kræver massive investeringer og opkøb. I 2021 tog vi væsentlige skridt ved at forstærke elnettet til mere vedvarende energi og den stigende elektrificering af vores samfund, udbygge den danske ladeinfrastruktur samtidig med, at vi udviklede visionære energiløsninger til gavn for kunderne og klimaet. Først og fremmest båret af en dedikeret indsats af alle kolleger i Andel-koncernen.

Vækst og massive investeringer i kerneforretningen

Udover den øgede ejerandel i Energi Danmark købte Andel i 2021 elnettet i Hillerød og øgede sin ejerandel i Waoo til 100 procent.

- Når vi vækster vores forretning så massivt, som vi gør i disse år, både gennem organisk vækst og opkøb, så er det først og fremmest drevet af et ønske om at skabe værdi. Vi skaber blandt andet en grøn og digital fremtid til gavn for andelshavere og kunder gennem vores vækstvirksomheder som eksempelvis Clever og Fibia, der begge udviklede sig positiv i 2021, siger Jesper Hjulmand.

- Fibia oplever en stor kundetilgang, ikke mindst drevet af den accelererede udrulning af fibernet, der inden udgangen af 2023 skal sikre, at alle andelshavere tilbydes 1Gbit/s internet. Fibia rundede en kvart million kunder, og omsætningen krydsede 1 milliard kroner. Også på markedet for elbiler har udviklingen været særdeles gunstig. I Clever er kundebasen, antallet af offentlige ladepunkter og omsætningen mere end fordoblet i takt med, at elbilerne ruller ud på de danske veje. Den styrke, vi opnår gennem investeringer og vækst, er afgørende for vores position og for vores mulighed for at kunne bidrage og spille en afgørende rolle i den grønne omstilling i Danmark, fortsætter han

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.924