23948sdkhjf

Siemens lander giga-ordre hos Dong

Dong Energy og Siemens har underskrevet en stor rammeaftale om 300 6MW vindmøller til opstilling i farvandet ud for Storbritannien.
Vindmøllerne har en samlet kapacitet på 1.800 MW, og aftalen er baseret på Siemens’ nye SWT-6,0-154 Direct Drive-vindmølle, der skal bruges i havmølleparker ud for den engelske kyst mellem 2014 og 2017. Møllerne vil blive leveret med den 75 meter lange B75-vinge.

- Rammeaftalen viser, at markedet tager godt imod vores nye 6 MW mølle. Det glæder os selvfølgelig, at den kommer godt fra start. Det er en stor investering i tid og penge at lave en ny mølle, og derfor er det selvfølgelig vigtigt, at den falder i markedets smag, siger Jan Kjærsgaard, der er direktør for Siemens Wind Power, og fortsætter:

- Vinden blæser stærkere og mere stabilt over åbent vand end over land. Energien udnyttes derfor op til 40 procent bedre. Vi arbejder hele tiden på at gøre havmøllerne endnu mere effektive, og her ser vi 6 MW møllen som lidt af en milepæl. Derfor er vi glade for, at Dong Energy har valgt netop den mølle til deres projekter i engelsk farvand.

Carsten Krogsgaard Thomsen, administrerende direktør i Dong Energy, siger:

- Aftalen vil gøre det muligt for Dong Energy at installere en betydeligt større og mere effektiv vindmølle fra 2014 i forhold til, hvad vi kender i dag. Aftalen er et centralt element i Dong Energy’s ambition om at forblive markedsleder inden for offshore vindkraft. Vi ser aftalen som et vigtigt skridt, der vil bidrage til at forbedre vores konkurrenceevne for offshore vindenergi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157