23948sdkhjf

Rekordhøje grønne afgifter truer arbejdspladser

Høje grønne afgifter betyder, at forbrugerne betaler mere for el end nogensinde før. Og det til trods for at elprisen er på det laveste niveau i to år.
Erhvervslivet står i 2012 overfor den største PSO-regning nogensinde. Med en PSO-afgift på rekordhøje 18,2 øre pr. kWh ventes regningen at blive på mellem 2,7 og 3 mia. kr. Det skriver Jyllands-Posten.

PSO-afgiften, der bruges til bl.a. støtte til vindmøllestrøm og tilskud til brug af biogas, er styret af markedsprisen på el og er derfor steget i takt med at den rå elpris er faldet til det laveste niveau siden 2010.

Samlet set ser elafgifter ud til at give 11,6 mia. kr. til statskassen, viser tal fra Skatteministereiet. Det vel at mærke selvom elforbruget ser ud til at blive lavere end i 2005.

Truer investeringer
Afgifterne og den belastning de pålægger danske virksomheder skaber frustration i erhvervslivet.

Formand i Foreningen for Slutbrugere af Energi (FSE), hvis medlemsvirksomheder står for 40 procent af erhvervslivets energiforbrug, Steen Vohlander, rettet særlig hård kritik af PSO-afgiften, som han frygter kan flytte investeringer til lande uden den særlige afgift:

- Mange danske virksomheder er efterhånden forbundet internationalt eller har udenlandske ejere, som ikke kan gennemskue, hvad PSO-afgiften er for en størrelse. De kan bare se, at regningen vokser, siger Steen Vohlander til Jyllands-Posten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109