23948sdkhjf

Skrig skaber energi

I samarbejde med Danfoss Universe har to nyuddannede designingeniører fra Aalborg Universitet udviklet en attraktion, der udnytter støjende gæster til at skabe energi.
Danfoss Universes formål er at inspirere børn og unge til at beskæftige sig med naturvidenskab og teknologi. Derfor har to afgangsstuderende fra Aalborg Universitet udtænkt og udviklet en attraktion, hvor gæsten ved at brøle ind i en tragt selv skaber den energi, der skal til for at få lyset tændt i et mørkt rum.

Konceptet og en prototype er blevet afprøvet på oplevelsesparkens gæster:

- Vi har igennem inddragelsen af Danfoss Universes gæster oplevet, hvordan vi ved at gøre det til en konkurrence hjælper gæsterne til at overvinde den grænse, det for nogen kan være at råbe. Men samtidig ser vi også tydeligt, at det simpelthen er sjovt at råbe, og gæsterne er gået derfra med et smil på læben. Nogle opdagede endda et råb, de ikke troede, de havde, fortæller Maria Holmegaard, der sammen med Cecilie Kobbelgaard har lanceret forslaget som et afgangsprojekt til topkarakteren 12 fra civilingeniøruddannelsen i industrielt design på Aalborg Universitets Institut for Arkitektur og Medieteknologi.

Ikke hørt før
Gæsten kan i attraktionen med navnet ”Shout Out Light” opleve en direkte feedback, hvor attraktionens indre lyser op, når gæsten råber og skriger. Samtidig kan gæsterne dyste mod hinanden i at producere mest energi.

- Shout Out Light er den første af sin slags i Danmark, og det er første gang, at idéen om at anvende lydbølger til at skabe energi er set brugt på den måde. Vi vil gerne sætte fokus på nye måder at høste energi på. Også gennem ting, der allerede er en del af vores alle sammens liv. Derfor ser vi også en mulighed for, at denne attraktion kan inspirere til anvendelse andre steder end science parker, og at udnyttelsen af lyd til at skabe energi med tiden bliver en helt naturlig del af danskernes hverdag, forklarer Cecilie Kobbelgaard.

Råbe-attraktionen er tænkt som element i en større udstilling, der handler om ”Smart Living”.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11