23948sdkhjf

Slutspurt i amerikansk vindmølleindustri

Aldrig tidligere har byggeaktiviteten i den amerikanske vindindustri været så høj, som den er i disse dage, viser ny rapport.
Med en samlet vindenergikapacitet på 10.300 MW under opførelse, kommer USA til at opleve et regulært installationsboom i årets tredje og fjerde kvartal. Det skriver branchemediet Recharge News ifølge EPN.dk på baggrund af en ny rapport fra den amerikanske vindenergiorganisation.

Årsagen til den øgede byggeaktivitet i den amerikanske vindindustri skal findes i den vigtige PTC-støtteordning, der er sat til at bortfalde ved årsskiftet. Kun vindmølleparker, der er idriftsat inden skæringsdatoen 31. december 2012 kan opnå støtten.

I årets første halvår har den amerikanske vindmølleindustri installeret vindmøller med en kapacitet på 2.900 MW – en fremgang på 34 procent sammenlignet med året før – dermed nåede USA op på en samlet vindenergikapacitet på 49.800 MW.

I sidste uge blev en forlængelse af PTC-støtteordningen foreløbig godkendt i forbindelse med en større lovpakke, men først efter præsidentvalget til november vil en endelig godkendelse finde sted.

Stort set ingen amerikanske vindmølleparker er planlagt for 2013, og analytikere forventer, at markedet for vindenergiinstallationer vil falde med op til 90 procent, det skriver EPN.dk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094