23948sdkhjf

Så starter fyringerne i Vestas

Usikkerheden i den amerikanske vindindustri får nu Vestas til at fyre omkring 90 medarbejdere på en af sine amerikanske fabrikker.
I starten af året meldte adm. direktør i Vestas, Ditlev Engel, ud, at fyringer af op mod 1600 amerikanske medarbejdere kunne blive nødvendigt, hvis ikke de amerikanske politikere valgte at forlænge en støtteordning til vindindustrien.

En forlængelse af PTC-ordningen, som støtteordningen hedder, blev i begyndelsen af august foreløbigt godkendt i forbindelse med en større lovpakke, men en endelig udformning af støtteordningen samt en endelig godkendelse forventes ikke at finde sted før efter præsidentvalget i USA den 6. november i år. Indtil da må den amerikanske vindindustri leve i usikkerhed.

Vestas har nu taget konsekvensen af den usikkerhed og fyret omkring 90 ansatte på sin topmoderne fabrik, der producerer vindmølletårne, i byen Pueblo i delstaten Colorado. Det skriver lokalavisen Denver Post ifølge NPInvestor.dk.

- Usikkerheden om, hvorvidt Kongressen vil forlænge PTC-ordningen fører til en generel markedsopbremsning for vindmølleproducenter og udviklere af vindmølleparker over hele USA. Vestas har sagt, at mange arbejdspladser står på højkant, såfremt Kongressen ikke forlænger PTC-ordningen - Ikke kun hos Vestas, men også hos de hundredvis af lokale leverandører, som servicere vindmølleindustrien i Nordamerika, lyder det ifølge Denver Post fra Vestas i en pressemeddelelse. Det skriver NPInvestor.dk.

De 90 medarbejdere udgør omkring tre procent af Vestas samlede amerikanske arbejdsstyrke på over 3000 personer og omkring 20 procent af de 450 personer, der arbejder på Vestas fabrik i Pueblo. Det skriver NPInvestor.dk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141