23948sdkhjf

PtX-udviklere venter på rør: Danmark risikerer at gå glip af brintmilliarder

Danmark risikerer at gå glip af milliardinvesteringer og tabe det europæiske brintkapløb.

Årsagen er at brintsektoren står over for den samme udfordring som branchen for CO2-fangst: De vigtige klimasektorers udvikling og succes afhænger kraftigt af, hvor hurtigt Danmark kan få lagt kilometerlange rør i jorden.

Det skriver Børsen.

Fra H2 Energy, der vil bygge et brintanlæg i Esbjerg til 7,5 milliarder kroner, lyder det, at myndighederne har travlt med at få truffet beslutninger om rørinfrastruktur, så den producerede brint kan komme ud til kunderne.

- Hvis vi ikke har sikkerhed for, at infrastrukturen kommer til tiden, må vi stoppe op i vores proces, skalere ned og måske kigge til udlandet. Det er helt vitale beslutninger, vi taler om, siger Rasmus Bach Nielsen, der er bestyrelsesmedlem i H2 Energy samt global chef for grønne brændstoffer i Trafigura, en storinvestor i selskabet, til Børsen.

Det statsejede selskab Evida, der bl.a. ejer gasinfrastruktur, vurderer, at der går tre år fra en endelig godkendelse, til at rørinfrastruktur kan være i drift.

Også hos Eurowind ønsker man, at Evida og Energinet får lavet brintrørene – og gerne hurtigt.

Eurowinds chef for politik og kommunikation Joachim Stenstrup siger til Børsen, at man er i et europæisk selskab og holder øje med tempoet i udlandet.

Læs mere om: PtX
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078