23948sdkhjf

Nexel sikrer udbygning af elnettet på Sjælland med nye millionaftaler

Servicevirksomheden Nexel bistår hver dag året rundt elnetselskaberne, Cerius og Radius, med at drive, vedligeholde, forstærke og udbygge de to store østdanske elnet, der gennem mere end 43.000 kilometer kabler sikrer strøm i kontakterne hos over 2,5 millioner danskere. 

Den opgave kræver gode samarbejdspartnere, og Nexel har netop indgået et samarbejde med det første hold af virksomheder, der over de næste fem til otte år skal være med til at sætte endnu mere fart på den grønne omstilling i de to elnetselskabers områder. 

- Opgaven med at drive de to elnet er i forvejen af enorme dimensioner, og netop i denne tid øges omfanget betydeligt måned for måned, efterhånden som den øgede elektrificering af samfundet for alvor tager fart. Hos Nexel oplever vi den helt konkret i form af en stærkt stigende efterspørgsel på tilslutninger af alt fra vindmøller, solcelleparker, ladestationer og masser af nybyggeri, siger Nexels administrerende direktør, Anders Vikkelsø.

De mange tilslutninger kræver kilometervis af gravearbejder, ledningslægning og installationsarbejde, og de opgaver vælger Nexel nu et hold af entreprenører til. 

Det bliver Bravida, Nkel og Kemp & Lauritzen, der iver de kommende fem til otte år skal være med til at sikre, at Cerius og Radius kan udbygge og reinvestere i elnettet og følge med efterspørgslen på tilslutninger, og dermed levere et vægtigt og uundværligt bidrag til den grønne omstilling.

Nexel kører seks udbud i alt – heraf handler de fem om gravearbejder, drift og vedligehold. Det første udbud handler om aftale om gravearbejder og planlagte arbejder på 10 kv- og 04 kv-nettene.

I alt indgås kontrakter med de tre leverandører for over 300 millioner kroner om året

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109