23948sdkhjf

El- og anlægskonsortium skal udbygge elnettet på Sjælland for 717 millioner

Eltel og Nordkysten, der udgør konsortiet NKEL, står overfor at skulle udvikle og opgradere elnettet i København og Nordsjælland for energikoncernen Andels driftsselskabet Nexel.

Kontrakten har en anslået værdi af 717 mio. kr. og løber de næste fem år med mulighed for årlige optioner i tre yderligere år, oplyser parterne i en pressemeddelelse

Rammeaftalen er en forlængelse af en tidligere rammeaftale, men vil både inkludere ekstra områder på Sjælland og ekstra opgaver, såsom elnet-forstærkninger og kundetilslutninger.

– Vi er meget glade og stolte over, at fortsætte det langvarige samarbejde med Nexel og vores konsortiepartner Eltel. Nordkysten har varetaget rammeaftalen på elforsyning i hovedstadsregionen side den første aftale fra 2006 og med denne aftale både fortsætter og udbygger vi vores kompetencer indenfor elforsyning, siger Frank Schou Kruse, adm. Direktør, Entreprenørfirmaet Nordkysten, i pressemeddelelsen.

Ifølge direktør i Eltel Danmark, Claus Metzsch Jensen, er det glædeligt, at Eltel og Nordkysten nu sammen skal løfte opgaven med at fremtidssikre elnettet i København og på store dele af Sjælland.

Når arbejdet påbegyndes i april måned 2023 vil det ifølge direktør i Eltel Danmark, Claus Metzsch Jensen, være med til at bane vejen for et langt mere elektrificeret samfund, hvor vi i højere grad end i dag vil benytte os af grønnere energikilder.

– Vi ser ligeledes frem til at indgå i et fuldgyldigt konsortium med Nordkysten, og jeg er overbevist om, at det både kommer Nexel og konsortiet til gode, at samarbejdet mellem grav og teknik bliver styrket, udtaler Claus Metzsch Jensen i pressemeddelelsen.

Med rammeaftalen i hus kommer Eltel til at skulle bruge endnu flere flok den kommende tid.

– Da der indgår nye og spændende opgaver i den nye rammeaftale, står vi overfor at skulle udvide vores stab af især højspændingsmontører og teknikere på Sjælland over de næste mange år, siger Martin Andersen, afdelingschef i Eltel Danmark.

NKEL er blot et af tre selskaber, der netop har indgået en aftale med Nexel om omgradering og fremtidssikring af elnettet i ØstDanmark.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093