23948sdkhjf

Olie får comeback i fjernvarmen i Nordsjælland

Hillerød Forsyning er klar til et tilbageskridt i forhold til den grønne omstillin

Hillerød Forsyning arbejder på at udskifte naturgas med fyringsolie i en del af sin fjernvarmeproduktion, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Selv om olieprisen er stigende, er den stadig markant billigere end naturgas. Og da cirka en tredjedel af fjernvarmeproduktionen i Hillerød er baseret på naturgas, er der penge at spare.

- Det er jo den forkerte vej at gå, for olie udleder mere CO2 end gas. Men vi ved også godt, at det er en meget speciel situation lige nu. Der er mange, der sidder med de enormt høje varmeregninger, så vi er nødt til at gøre noget for at bringe prisen ned, siger Louise Colding Sørensen, (S), formand for Natur, Miljø og Klimaudvalget i Hillerød Kommune.

For Tue Tortzen (Ø), formand for Hillerød Forsyning, handler det ikke kun om pris, men også om forsyningssikkerhed.

- Lige nu er vi nødt til at sikre os, at vi kan holde husene varme. Og det er det vigtigste for mig i forhold til at begynde at bruge olie. Men det er klart, med de prisstigninger der er, er der pres på, at vi bruger det billigste. Vi er nødt at bide i det sure æble og gå et skridt tilbage på miljøsiden, siger han.

Hillerød har siden 1962 haft fjernvarme, der i starten var baseret på olie, men i midten af 1980’erne blev olien udskiftet med naturgas.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078