23948sdkhjf

Dødsfald: Mr. Offshore er gået bort

I en alder af 82 år er den vestjyske offshore-pioner Henning G. Kruse død efter længere tids sygdom

Det er en markant erhvervspersonlighed, der netop er gået bort. Henning G. Kruse også kaldet Mr. Offshore er død 82 år gammel.

Henning G. Kruse har stået bag en række markante maritime virksomheder i Esbjerg og været helt central i udviklingen af de danske offshorefelter i Nordsøen. Det fortæller JyskeVestkysten.

Henning G. Kruse har blandt andet stiftet Esbjerg Oilfield Services A/S (EOS), og sammen med Ole Andersen og Kent Kirk stiftede han rederiet Esvagt, der fik Mærsk som medejer og i 2015 for godt fire milliarder kroner. Han har også været med i etableringen af Westcoast Offshore Base A/S samt Denerco K/S, skriver avisen.

Henning G. Kruse er uddannet inden for Søværnet og fik efterfølgende job i A. P. Møller og siden sejlet med DFDS og kom også tilbage A.P. Møller, der ifølge JyskeVestkysten udlånte ham til olie- og gasjagten på Nordsøen, der kom til at være helt afgørende for Henning G. Kruses virke, der med EOS hurtigt fik skabt internationale kontrakter i den hastigt voksende olie- og gasforretning i Nordsøen og på et tidspunkt havde mere end 1000 ansatte.

Henning G. Kruse bisættes fredag klokken 11.30 fra Treenighedskirken i Esbjerg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11