23948sdkhjf

Afgørelse om tre vindmøller ved turistmagnet ender igen på ministers bord

Ejeren af godset Sparresholm i Næstved Kommune har genansøgt om tilladelse til at opstille tre 150 meter høje vindmøller på sin jord.

Det skriver Sn.dk.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S), der tidligere havde ansvaret for Planloven, sagde tilbage i 2020 nej til projektet blandt andet med begrundelse i, at vindmøllerne vil have en negativ indvirkning på turistattraktionen Skovtårnet, der ligger tæt på i Faxe Kommune, der også imod vindmøllerne.

Nu har et stort flertal i Næstved Byråd besluttet at sende et brev til indenrigs- og boligminister Christian Rahberg Madsen (S), hvor de beder ham om at revurdere afslaget fra Simon Kollerup.

Christian Rahberg Madsen har tidligere sagt, at regeringen vil gøre det nemmere for kommunerne at planlægge opstilling af solceller og vindmøller i herregårdslandskaber.

Det får ejeren af Sparresholm og borgmester i Næstved Kommune Carsten Rasmussen (S) til at nære forhåbninger til projektet.

- Alle kan se det. Vi bliver nødt til at planlægge for mere vedvarende energi, og reelt har vi kun to områder tilbage, hvor der kan placeres store vindmøller her i kommunen, nemlig ved Sparresholm og Holmegaard Gods. Derfor beder vi ministeren om at genoverveje regeringens afslag, har Carsten Rasmussen (S) tidligere sagt til Sjællandske.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078