23948sdkhjf

NKE-Elnet vil have styr på strømmen med finsk teknologi

NKE-Elnet i Næstved har indledt et samarbejde med finske Aidon om leverancen af firmaets nyeste 7000-elmålerserie, som skal være med til at fremtidssikre driften hos NKE-Elnet. 

Første skridt i samarbejdet består af en mindre leverance af husstandsmålere og en erstatning af NKE-Elnet’s nuværende CT-målere og højspændingsmålere.

Det oplyser NKE-Elnet i en pressemeddelelse.

- Hvis vi skal kunne levere den bedste service og sikre el-leverancerne til vores kunder, er det vigtigt, at vi er helt på forkant med udviklingen. Vi havde en positiv dialog med Aidon og valgte på denne baggrund at teste Aidon som leverandør af vores nye intelligente elmålere til slutbrugerne såvel som transformermålere og højspændingsmålere. Målerne kan give give os detaljeret realtids info, sende alarmer ved anormaliteter og peaks og give os et optimalt overblik, siger Peder Hansen, chef for elnet-delen hos NKE-Elnet.

Flere tilgængelige data

NKE-Elnet havde blandt andet nogle udfordringer med hjemtagning af forbrugsdata fra en række privatkunders elmålere og disse elmålere var en del af den første udskiftning. 

Resultatet har været positivt og data blev hjemtaget straks efter udførelsen af installation, ved hjælp af Aidons push teknologi.

- Med intelligente elmålere og brugervenlige målersystem har vi fået adgang til en masse nye og relevante data, som vi ikke havde tidligere. Vi kan nu planlægge og prioritere opdateringer af elnettet langt bedre, hvilket bringer os frem i første række nationalt, hvad angår at arbejde mere effektivt og overgå til en bedre digitaliseringsløsning med det elnet vi har, frem for langt dyrere og muligvis unødvendige opgraderinger. Det er godt for både os og kunderne, siger Peder Hansen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125