23948sdkhjf

Militærforsker: Derfor er havmølleplaner umulige

Forsvarets øvelsesplads Gniben på Sjællands Odde er helt unik og umulig at genskabe andre steder i landet, vurderer militærforsker Anders Puck Nielsen

Energiselskabet Andels planer om at placere havmøllepark i Hesselø Bugt har allerede fået Forsvaret til tasterne og i et høringssvar til Energistyrelsen frarådet, at havmølleparken etableres i det pågældende område, da bugten er afgørende for Forsvarets muligheder for at træne forskellige søoperationer. Og militærforsker ved Militærakademiet Anders Puck Nielsen er af samme overbevisning.

- De sikkerhedsområder, der er, når man skyder, er ret store. En vindmøllepark vil gøre det mere eller mindre umuligt i forhold til stadig at kunne bruge farvandet som øvelsesområde, siger Anders Puck Nielsen til TV2 Øst.

På Twitter har militærforskeren uddybet betydningen af Gniben i øvelsesmæssig sammenhæng. Her skriver Anders Puck Nielsen blandt andet om de øvelsesskibe der indgår i træningen som mål.

“Skibene sejler gennem handlebaner, hvor de bliver angrebet af både sejlende og flyvende droner, som de kan nedkæmpe med rigtig ammunition. Det er meget få steder, at man har hele pakken.”

Forsvarets droner er ifølge Anders Puck Nielsen hjemmelavede og ret små og bliver serviceret og styret inde fra Odden. Når de har været i ‘kamp’ henter personellet dronerne igen i små gummibåde.

Desuden har øvelsesterrænet på Gniben installeret kanoner, der ellers kun står på skibe, hvilket gør det nemmere at lære udstyret at kende og komme til at øve sig på det.

Energiselskabet Andel arbejder med planer om at opføre 39 havvindmøller i Hesselø Bugt nord for Klintebjerg, der vil kunne producere strøm til 570.000 husstande årligt

Kommenter artiklen (5)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093