23948sdkhjf

Farum Fjernvarmes udrulning af fjernvarme rulles tilbage igen

Farum Fjernvarme har siden maj 2022 kørt en kampagne for udrulning af fjernvarme i de områder af Farum, der endnu ikke har fjernvarme. 

Den kampagne og tilbuddet om fjernvarme rulles nu tilbage igen.

Et træk, der beror på to ting.

Betingelserne for at udrulningen af fjernvarme kan gennemføres er en tilslutningsprocent på 70. Det er kun lykkedes Farum Fjernvarme at runde en tilslutningsprocent på 38 procent i de igangværende udbygningsomårder.

Samtidig har udviklingen i priserne på udbygningen udviklet sig markant siden kampagnen blev offentliggjort i maj.

- Farum Fjernvarme ser sig derfor nødsaget til at udskyde projektet. Det betyder blandt andet at de underskrevne aftaler om fjernvarmelevering i udbygningsområderne annulleres og ikke længere er gældende, skriver Farum Fjernvarme i en pressemeddelelse.

Prisstigninger

Farum Fjernvarme har i forbindelse med hvervekampagnen fået konkrete tilbud fra entreprenører på udbygning af fjernvarmenettet i de nye områder.

På baggrund af de priser udarbejdede fjernvarmeselskabet et kampagnetilbud om tilslutning til fjernvarme.

Siden er der dog sket det, at priserne på etablering af fjernvarme er steget betragteligt.

Årsagen til prisudviklingen skal blandt andet findes i efterspørgslen på udbygning af fjernvarme. I hele landet er der på grund af de høje energipriser stor efterspørgsel på fjernvarme. Det betyder at de virksomheder, der etablerer fjernvarmenettet ikke kan følge med. Det giver højere priser.

- Vi kunne godt indgå kontrakter om udbygning af de planlagte områder, men det vil være til betydeligt højere priser end oprindeligt estimeret og vil dermed give meget højere priser mange år frem i tiden for nye fjernvarmeforbrugere, da en udbygning ikke må belaste eksisterende forbrugere. Vi har derfor valgt at holde igen med udbygningen i de nye områder, skriver Farum Fjernvarme i pressemeddelelsen.

Farum Fjernvarme vil fremadrettet holde øje med priserne på udbygning af fjernvarmenettet og vil, når priserne er nede på et normalt leje igen, genoptage projektet om udrulning af fjernvarme.

Det er ikke lykkedes Energy Supply at få en kommentar fra direktør Nighat Kamal.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109