23948sdkhjf

Helsingør Kommune vinder prestigefyldt grøn EU-pris

Helsingør Kommune har vundet den prestigefyldte pris - European Green Leaf Award 2024. En pris som Europa-Kommissionen står bag, og som hvert år uddeles til mindre europæiske byer eller kommuner. Prisen er en anerkendelse af den grønne indsats.

Det oplyser Helsingør Kommune i en pressemeddelelse.

Der var tre finalister til prisen. Ud over Helsingør Kommune var Bistrița (Rumænien) og Velenje (Slovenien) med i finalen, som blev afholdt i Grenoble, Frankrig.

- For det er kun i fællesskab, at vi kan foretage en grøn omstilling, der batter. Prisen er også et skulderklap til den aktive klimapolitik, vi i årevis har ført, men også en anerkendelse af hvor visionære vi er, når det gælder klima og bæredygtighed for de kommende år. Og med prisen følger også en ros af vores store fokus på at få alle med, siger Helsingør Kommunes borgmester Benedikte Kiær.

Green Leaf Award

  • Den prestigefyldte titel European Green Leaf uddeles hvert år til europæiske byer eller kommuner på mellem 20.000-100.000 indbyggere som en anerkendelse af deres grønne indsatser. Prisen hører under Europa-Kommissionens arbejde.
  • Prisen gør Helsingør Kommune til grøn ambassadør i Europa i 2024 til inspiration for andre. Helsingør Kommune modtager desuden 200.000 euro til at iværksætte nye ambitiøse miljø- og klimatiltag i løbet af året.
  • Helsingør Kommune og de andre deltagere i konkurrencen er blevet evalueret af internationale tekniske eksperter inden for seks områder: klima og energi, mobilitet, cirkulær økonomi, luftkvalitet og støj, natur og biodiversitet samt vand.

Kilde: Helsingør Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095