23948sdkhjf

Krav til miljørapport for Thor Havvindmøllepark offentliggjort

Energistyrelsen gennemførte i sommeren 2022 første offentlighedsfase (idéfasen) for Thor Havvindmøllepark. I denne høring fik offentligheden og berørte myndigheder mulighed for at indsende idéer og forslag til indholdet af den miljøkonsekvensrapport, som Thor Wind Farm I/S (RWE) skal udarbejde for Thor Havvindmøllepark.

På baggrund af denne offentlige høring, myndighedernes erfaringer fra lignende projekter samt kravene i miljøvurderingslovens § 20 og bilag 7 offentliggør Energistyrelsen hermed afgrænsningsudtalelse for Thor Havvindmøllepark.

Afgræsningsudtalelsen, som samtidig er blevet fremsendt til Thor Wind Farm I/S (RWE), indeholder Energistyrelsens krav til miljøkonsekvensrapporten, herunder hvilke miljøvurderinger og undersøgelser der som udgangspunkt skal gennemføres for samlet at kunne vurdere projektets miljømæssige konsekvenser.

Den offentlige høring af miljøkonsekvensrapporten for Thor Havvindmøllepark forventes gennemført i efteråret 2023.

Hvad er en afgrænsningsudtalelse?

En afgrænsningsudtalelse er en tidlig fastlæggelse af, hvad miljøkonsekvensrapporten skal indeholde og hvilke undersøgelser, der skal udføres, som grundlag for at gennemføre en fagligt kvalificeret og fokuseret miljøvurdering. 

Afgrænsningsudtalelsen udgør myndighedens bestilling til bygherre (koncessionshaver) og rådgiver forud for udarbejdelsen af miljøkonsekvensrapporten. 

Heri fastlægges hvilke miljøvurderinger, der som udgangspunkt skal gennemføres for samlet at kunne vurdere projektets miljømæssige konsekvenser. 

Myndighederne er ikke bundet af udtalelsen, hvorfor denne kan opdateres såfremt der identificeres yderligere afgørende problemstillinger i forbindelse med udarbejdelsen af miljøkonsekvensrapporten, som bygherre skal inddrage.

Kilde: Energistyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078