23948sdkhjf

Forsyningsvirksomhed finder smuthul: Varsler pludselig prisstigning

Aalborg Forsyning har givet deres kunder blot to ugers varsel i forbindelse med en prisstigning på 15 procent på varmen i Aalborg – en prisstigning som er gældende fra 1. december.

Årsagen er, at Aalborg Forsyning ikke har været i stand til at holde varmeprisen nede på grund af et generatornedbrud siden juli på elproduktionen på Nordjyllandsværket. Så der mangler indtægter i forbindelse med salg af el.

Det skriver TV2 Nord.

Normalt skal såkaldte "væsentlige prisstigninger" på mere end 10 procent på varmeforsyning varsles med tre måneder. Det fremgår af Varmeforsyningsloven.

Aalborg Forsyning har imidlertid kun givet deres kunder to ugers varsel, og selvom det kan virke som et brud på loven, henholder man sig til et særligt smuthul i reglerne.

Ifølge en mail, TV2 Nord har modtaget fra Forsyningstilsynet, må en forsyningsvirksomhed fravige reglen, hvis "ekstraordinære og eksterne forhold gør, at de ikke kan nå at varsle i overensstemmelse med reglerne".

- Havde elforsyningen som forventet været normaliseret nu, ville det ikke blive nødvendigt at hæve varmeprisen, men dels er produktionen ikke på 100 procent, og dels er elprisen i mellemtiden faldet, så vi står i en akut økonomisk krise, siger Per Clausen (EL), formand for Aalborg Forsyning til TV2 Nord.

Ifølge Forsyningstilsynet vil "det altid vil bero på en konkret vurdering i den konkrete sag, og dermed er det Aalborg Forsyning selv, der bestemmer, om et generatornedbrud i juli retfærdiggør en overtrædelse af varslingsreglerne fem måneder senere.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094