23948sdkhjf

Grafen-opdagelse kan revolutionere energibranchen

Forskere har gjort en vild opdagelse med en elpære og mirakelmaterialet grafen.
Meget tyder på, at grafen er fremtidens materiale. Det består af atomtynde kulstof-flager, og det er ikke uden grund, at forskere har givet grafen kælenavnet ”mirakelmaterialet”.

En gruppe forskere fra University of California i Los Angeles gjorde nemlig en ny opdagelse, da de tilfældigt forsøgte at sammenkoblede et lille stykke grafen til en elpære, skriver videnskab.dk.

Opladning på sekunder
Det viste sig, at den lille stump grafen kunne holde lys i elpæren i nogle minutter, efter der var blevet slukket for strømmen.

I en artikel i tidsskriftet Science har forskerne beskrevet, hvordan man i fremtiden ville kunne bruge deres opdagelse. En smartphone kan eksempelvis holde på strømmen i meget lang tid og kan blive opladet på få sekunder. En elbil kan lades på et minut.

Det er den fremtid, grafens energilagringsevne åbner op for, skriver videnskab.dk.

Har været dyrt at fremstille
Grafen fungerer både som en enormt god varmeleder og elektrisk leder. Det er desuden uigennemtrængeligt for gasser, fleksibelt, gennemsigtigt og super stærkt i forhold til sin tykkelse.

Materialets ulempe har dog hidtil været, at det er dyrt og besværligt at fremstille. Men også det har forskerne ved University of California et svar på - de har nemlig udviklet en metode til let, hurtigt og med få omkostninger at fremstille grafen ved hjælp af et DVD-drev.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094