23948sdkhjf

Biogasanlæggene skal være helt grønne

GTS-instituttet AgroTech vil i projektet ”metanemission fra danske biogasanlæg” undersøge, hvordan det er muligt at måle, hvor tætte biogasanlæggene er. Det sker i samarbejde med Dansk Gasteknisk Center.
Formålet med projektet er at reducere udslippet af metan og fremme anlæggenes økonomi ved at udvikle en operationel metode til at identificere og kvantificere tabet.

Projektet vil udvikle en operationel metode til at identificere metanlækager og kvantificere mængden, der lækkes. Metoden vil blive søgt udviklet således, at den kan indgå i en periodisk vedligeholdelsesplan med henblik på at reducere tab af metan fra biogasanlæg. Til test af teknologien udvælges 10-15 biogasanlæg.

Metan er en klimagas med et klimaaftryk, der er 21 gange højere end CO2. Tabet af metan har derfor klimamæssige konsekvenser og reducerer desuden effektiviteten og udbyttet af biogasproduktionen.

- Lækager er noget skidt for både klima og pengepung, de har negativ indflydelse på anlæggenes økonomi, og det er der ikke behov for i en presset branche, udtaler projektleder Kasper Stefanek fra AgroTech, og han fortsætter:

- Vi oplever stor interesse fra biogasanlægsejerne, der vil finde ud af, om der skulle være lækager på deres anlæg.

Projektet søger en effektiv metode, som kan opdage lækager både store og meget små. Derudover skal metoden også kunne kvantificere mængden af metangas, som anlæggene lækker. Dermed vil det være muligt at dokumentere, hvor meget tætning af anlægget sparer miljøet og økonomien.

Det forventes også, at teknologien vil kunne bruges andre steder end på biogasanlæg, eksempelvis lossepladser og spildevandsrensningsanlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078