23948sdkhjf

Det sker: Besøg årets energimesse i Skagen

Fredag danner Kappelborg Kulturhus i Frederikshavn rammen om dette års energimesse.
Fredag den 21. juni fra kl. 10:00-18:00 danner Kappelborg Kulturhus rammen om dette års energimesse, som åbnes af turistdirektør Lene Kappelborg.

Det er femte gang, at Energibyen Frederikshavn står i spidsen for den årlige messe, og denne gang har der været særlig stor rift om messepladserne.

- Energimessen henvender sig til alle, som interesserer sig for at reducere energiregningen og samtidig passe på miljøet. I år har vi fokus på, hvordan vi kan reducere energiforbruget i både helårs- og sommerhuse, som der jo er mange af i skagensområdet, siger Lilly Pedersen, koordinator for energimessen.

Energimessen byder på et væld af stande, som bl.a. gør det muligt at orientere sig om alt fra jordvarme, pillefyr, solceller, fjernvarme til el- og hybridbiler, byggeri, rådgivning og finansiering af energitiltag. Den lokale musiker Mads Toghøj optræder under messen.

Japansk interesse for messen
En af de helt store overraskelser på årets messe er, at den japanske bilgigant Honda har valgt at udstille en hybridbil, som både kan køre på el og benzin.

Aftalen med Honda Europe er kommet på plads, fordi Borgmester Lars M. Møller tog kontakt til den Japanske ambassade og fortalte om messen. Frederikshavn Kommune har i forvejen en rigtig god relation til Japan via venskabssamarbejdet med den japanske provins Wakayama.

Foruden Hondas hybridbil, får energimessen besøg af en forvandlet AUDI A6, der nu er rendyrket elbil i topklasse - med den nyeste teknologi, som er udviklet sammen med Aalborg Universitets institut for teknik. En teknologi, der har potentiale til fremadrettet at medvirke til at fremme særligt Nordjylland og Midtjyllands position på transportområdet.

Efter tilmeldingsfristens udløb fik Energibyen yderligere henvendelse fra to virksomheder, Aquasol fra Århus og det lokale firma Emil Sørensen eftf., som også er kommet på udstillerlisten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079