23948sdkhjf

P. A. Pedersen åbner ny afdeling i Aarhus

Energinet.dk’s netudviklingsplan skaber travlhed og nyansættelser hos Ingeniørfirmaet P. A. Pedersen A/S.
Implementeringen af Energinet.dk’s netudviklingsplan er i fuld gang. Elnettet skal dimensioneres til den stigende produktion af vedvarende energi, og det skaber mange højspændingsopgaver. Ingeniørfirmaet P. A. Pedersen A/S har vundet en stor del af de udbudte opgaver, og adm. direktør Carsten Eichstedt glæder sig over ordretilgangen.

- I P. A. Pedersens mere end 100 år lange historie har netop det at være et lille firma været en vigtig del af identiteten, og egentlig vækst er tidligere blevet bevidst fravalgt. Men den del af vores identitet matcher ikke den nuværende virkelighed, hvor overlevelseskraften ligger i evnen til hurtigt at tilpasse sig markedet. Vi har i partnergruppen gennem det seneste stykke tid forberedt virksomheden på vækst. Da behovet for højspændingsrådgivning steg, kunne vi derfor hurtigt byde ind på opgaverne og få etableret de nye afdelinger – først i Aalborg og nu i Århus, siger han.

Nye opgaver flere år frem
Flere af de nye opgaver strækker sig mange år frem. Det skaber en god økonomisk stabilitet hos P. A. Pedersen og har gjort beslutningen om at udvide virksomheden oplagt. Men det er ikke kun stabiliteten, der glæder Carsten Eichstedt.

- Opgaverne, der skal løses i forbindelse med netudviklingen, byder på nogle af de mest interessante udfordringer inden for vores fag. Arbejdet foregår på de overordnede spændingsniveauer, som får blodet til at stige hos de fleste højspændingsingeniører. Vi skal bl.a. føre tilsyn med 400 kV kabelanlægget Kassø-Tjele, installere og sætte to nye 150/60 kV transformere i drift på Station Håndværkervej i Aalborg og deltage i opgaven med at udskifte RTU’er på en række 150 kV stationer i det Vestjyske net og i det tidligere N1 net. Herudover har vi flere opgaver med udskiftning af relæbeskyttelse og RTU’er i det nordsjællandske net, siger Carsten Eichstedt.

Især programmering af relæbeskyttelse og RTU’er kræver en helt særlig grad af ekspertise, og en gruppe af P. A. Pedersens medarbejdere har netop afsluttet et efteruddannelsesforløb i Tyskland og Østrig for at bringe P. A. Pedersen helt i front inden for relæbeskyttelse og relæ- og signalkommunikation.

Energiforliget lægger pres på netselskaberne
Carsten Eichstedts forventning til de to nye afdelingers levedygtighed er høj. Udover de affødte opgaver af netudviklingsplanen forudser han en efterspørgsel på energirådgivning der er et andet af P. A. Pedersens kerneområder.

Med energiforliget fra 2012 blev netselskaberne nemlig pålagt allerede fra i år at øge energibesparelserne med 75 procent og næste år med 100 procent.

Netselskaberne har før selv klaret opgaven med at rådgive deres industrikunder om energibesparelser, men de nye krav lægger ekstra pres på selskabernes ressourcer. P. A. Pedersen har løst flere energirådgivningsopgaver for netselskaberne på Sydsjælland og har udviklet værktøjer til at gennemgå industrikundernes installationer hurtigt med lave omkostninger. Et lignende samarbejde forudser Carsten Eichstedt med de jyske og fynske selskaber.

Søger flere medarbejdere
For at kunne dække de mange nye opgaver er ledelsen i gang med at finde flere medarbejdere både til hovedkontoret på Frederiksberg og de nye afdelinger i Aarhus og Aalborg.

- Det er et omstændeligt arbejde at finde de rette medarbejdere. Kompleksiteten i vores opgaver gør naturligvis at vi ikke kan ansætte hvem som helst og samtidig er der rift om de stærkeste profiler i vores branche. Vi er heldigvis kommet godt fra start med ansættelse af nogle meget kompetente folk til de to jyske afdelinger, men vi får brug for flere, siger Carsten Eichstedt.

Han regner dog med hurtigt at få øget bemandingen med de rette medarbejdere. P. A. Pedersens Aarhus-afdeling åbnede den 1. august.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125