23948sdkhjf

Dansk Fjernvarme: Mulighederne for fjernvarme langt fra udnyttet

Danmark er ikke tæt på grænsen for udbygning af fjernvarmenettet - vi er derimod langt fra at udnytte fjernvarmens store potentiale, mener Dansk Fjernvarme.
Danmark er ikke tæt på grænsen for udbygning af fjernvarmenettet, som Dansk Energi mener. Det skriver Dansk Fjernvarme i en pressemeddelelse.

- Ved at ændre opvarmningskilde på fjernvarmen gør du alle forbrugere grønne på én gang, modsat varmepumper, som på en kold vinterdag reelt kører på kulkraft, siger Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen.

Dette gør, at man samfundsmæssigt set kan opnå kæmpe fordele, mener han. For dermed kan man udnytte den energi, der ellers blot går tabt eller skal køles bort, som man eksempelvis ser det med langt hovedparten af den overskudsvarme, som danske industrivirksomheder i dag frembringer. Eller bruge overskuds-el fra vindmøllerne, når det blæser uden der er behov for energien.

- På ingen anden måde kan vi i dag regulere og balancere det samlede energisystem. Tilmed har vi den kæmpe fordel, at fjernvarme allerede er udrullet til 63 procent af alle husstande. Det giver et kæmpe lagerpotentiale, s om i dag ikke udnyttes – primært på grund af regeltekniske blokeringer, siger Kim Mortensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078