23948sdkhjf

Revas-genbrugsstationen i Karup er blevet renoveret

Efter knap et halvt års arbejde med at udvide og renovere genbrugsstationen blev Revas-genbrugsstationen i Karup indviet fredag.
Byrådsmedlem Allan Clifford Christensen fra Karup var en glad mand, da han fredag eftermiddag foretog den officielle genindvielse af Revas-genbrugsstationen på Materielvej i Karup. Efter knap et halvt års arbejde med at udvide og renovere genbrugsstationen fremtræder denne nu i en moderne og langt mere brugervenlig udgave end før.

- Det er 20 år siden, genbrugsstationen blev taget i brug, og den var efterhånden både nedslidt og utidssvarende, så der var behov for en opgradering. Det er nu sket nu, og dermed kan borgere og virksomheder komme af med deres affald på en enklere, hurtigere og mere smidig måde end før. Det hilser jeg med stor tilfredshed. Og jeg er sikker på, at brugerne gør det samme, siger Allan Clifford Christensen, der er medlem af Viborg Kommunes Klima- og Miljøudvalg.

Som led i opgraderingen er genbrugsstationen blevet udvidet med omkring 1000 kvadratmeter – til nu omkring 3600 kvadratmeter. De fleste containere er blevet sænket til terræn-niveau, så man ikke længere skal løfte affaldet. Haveaffaldet skal nu afleveres på et areal i niveau med terrænet, så man slipper for turen op over rampen. Og der er sket en delvis adskillelse af trafikken, så de store lastbilers af- og pålæsning af containere med høj tømmefrekvens separeres fra den øvrige trafik på pladsen.

- I forbindelse med projektet har vi lagt vægt på en god ergonomisk indretning – til gavn for både brugerne og vores medarbejdere. Herudover er der også etableret et kundetoilet samt tidssvarende omklædnings- og toiletfaciliteter for medarbejderne, siger affaldschef Poul Møller.

Ros til Revas
Med assistance fra den syvårige Karen Nørgaard Vinkler klippede Allan Clifford det røde bånd over som markering af, at den ”nye” genbrugsstation nu var klar til brug. Den første bil, som rullede ind på pladsen, tilhørte Kristian Thorby, Kølvrå, der afleverede både pap og småt brændbart affald.

- Hvor er det dog en dejlig genbrugsstation, vi nu har fået. Den skal Revas have ros for. Pladsen har en logisk opbygning, så det er let at komme rundt og aflevere de forskellige former for affald. Derved vil trafikken få et naturligt flow, så vi undgår det trafikale ”kaos”, der tidligere godt kunne opstå på travle dage. Jeg bruger jævnligt genbrugsstationen. Primært for at aflevere affald, men da vi lagde vores græsplæne om, benyttede vi også tilbuddet om at hente gratis kompostjord. Det er jo en fin service over for borgerne, siger Kristian Thorby.

Flittig brug af stationerne
- Borgerne – både her i Karup og i Viborg Kommune som helhed – er meget flittige til at bruge genbrugsstationerne. Siden starten for 20 år siden er de afleverede affaldsmængder blevet flerdoblet, men den andel af affaldet, som bliver genbrugt eller genanvendt, er steget endnu mere. Og mængden af affald, der ender som deponi, er faldet drastisk. Det er en meget positiv udvikling, som skal fortsætte og gerne forstærkes. Et af midlerne hertil er tidssvarende og funktionelle genbrugsstationer som den, vi nu har fået i Karup, og hvor borgere og virksomheder kan komme af med deres affald på en let og hensigtsmæssig måde, fastslår Allan Clifford Christensen.

Viborg Kommune har investeret cirka 2,8 mio. kroner i opgraderingen af genbrugsstationen i Karup. Arbejdet er udført af Vestermarkens Maskinstation med COWI som rådgiver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11