23948sdkhjf

Dong nærmer sig onshore-udsolgt

Dong Energy sælger ejerandel i norske landvindmøller og har kun en ejerandel på 80 procent af Storrun-projektet i Sverige på 30 MW og et projekt på 9,1 MW i Frankrig tilbage.
Dong Energy har netop frasolgt sin ejerandel på i alt 33 procent i det norske landvindmølle-selskab Kvalheim Kraft til selskabet Vardar Boreas AS, der i forvejen ejer 33 procent i Kvalheim Kraft.

Det er andele i to vindmølleparker Mehuken 1 og 2, samlet i selskabet Kvalheim Kraft, der ligger på tæt ved den norske vestkyst, små 300 km nord for Bergen, selskabet har frasolgt. Med Mehuken 1 på i alt 4,2 MW og Mehuken 2 på i alt 18,4 MW er den samlede vindpark på i alt cirka 23 MW.

Fokus på havmøller
Med frasalget af Dong Energys norske landvindmøller fokuserer Dong Energy i endnu højere grad på at udvikle, opføre og drive havmølleparker.

- Landvindmøllerne i Norge har været en god forretning for Dong Energy. Men da det ikke er i landmøller vi har vores kernekompetencer, har vi valgt at frasælge vores møller i Norge så vi fremadrettet kan fokusere vores energi der, hvor vi skaber mest mulig værdi, nemlig i offshore vind, siger Samuel Leupold, koncerndirektør i Dong Energy Wind Power.

En ud af tre
Fremadrettet vil Dong Energy fokusere på offshore vind, hvor Dong Energy har en position som markedsleder. Mere end hver tredje vindmølle til havs er opført af Dong Energy.

- Vi har i dag opført havvindmøller, der vil kunne levere strøm til mere end 2 mio. husstandes årlige forbrug. I 2020 vil vi have tredoblet den andel, så i alt mere end seks millioner husstande kan få deres strøm fra Dong Energys havmøller.

Siden februar 2013, hvor Dong Energy fremlagde ny strategi, hvor selskabet fokuserer på havvind, har Dong Energy frasolgt sine landvindmøller i Polen, Danmark og Norge.

Dong Energy har i dag havvindmøller i drift og under opførelse i Danmark og Storbritannien, en havmøllepark under opførelse i Tyskland, landvindmøller i Sverige og Frankrig samt udviklingsprojekter i Norge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156