23948sdkhjf

Dong Energy fik en fornuftig start på året

Den danske energikæmpe kom ud af årets første kvartal med et resultat efter skat på 1,6 mia. kr., hvilket er 1,1 mia. kr. højere end i første kvartal 2013.
Det forbedrede resultat skyldes primært et højere ebitda, der i årets første kvartal lød på 6,3 mia. kr. imod 4,6 mia. kr. i samme periode sidste år.

Stigningen skyldes ifølge Dong Energy en højere indtjening fra vindaktiviteterne, højere produktion i E&P, lavere omkostninger samt avance ved salg af 50 procent af Dong Energy’s ejerandel i den britiske havmøllepark London Array. Samtidig blev de positive tendenser delvist modvirket af faldende indtjening i Thermal Power som følge af varmt og blæsende vejr og i Customers & Markets som følge af lavere gassalg og faldende gaspriser.

Den rentebærende nettogæld faldt desuden med 19,4 mia. kr. fra udgangen af 2013 til 6,4 mia. kr. ved udgangen af marts. Samtidig bidrog egenkapitaludvidelsen og frasalg med 18,9 mia. kr.

- Implementeringen af vores strategi forløber planmæssigt. I første kvartal afsluttede vi den finansielle handlingsplan, som samlet har tilvejebragt 33 mia. kr. fra frasalg og tilførsel af frisk egenkapital. Det har markant reduceret vores gæld og skabt grundlaget for, at vi kan fortsætte vores vækstinvesteringer og udbygning af Dong Energy's stærke markedspositioner i Nordvesteuropa. Indtjeningen blev yderligere styrket med en stigning i ebitda på 1,7 mia. kr. i forhold til første kvartal 2013. Forbedringen er drevet af højere produktion i E&P og Wind Power, lavere omkostninger og avance ved det delvise frasalg af London Array havmølleparken. Det er specielt tilfredsstillende at se de markante fremskridt i Wind Power, hvor vi i øjeblikket udbygger vores globale førerposition indenfor udvikling, opførelse og drift af havmølleparker, lyder det fra administrerende direktør i Dong Energy, Henrik Poulsen.

Dong Energy fastholder sine forventninger fra årsrapporten for 2013 således, at ebitda for 2014 forventes at udgøre 15-17 mia. kr., mens nettoinvesteringerne for perioden 2014-2015 forventes at udgøre omkring 30 mia. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156