23948sdkhjf

International satsning giver lokale gevinster til Verdo

Energiselskabet Verdo satser internationalt og er nu en af de største distributører af biomasse i Europa. Væksten er med til at styrke forretningen generelt og sikrer danske arbejdspladser og gode priser til kunderne.
Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Til trods for et hårdt marked har Verdo formået at skabe en omsætning på 2,4 milliarder kroner og et driftsresultat (EBITDA) på 234 millioner kroner i 2013, hvilket er nogenlunde på niveau med 2012. Virksomhedens resultat før skat er dog faldet fra 59,4 mio. kr. til 32,5 mio. kr.

Verdo holder fast i, at international vækst er vejen til at gøre virksomheden endnu stærkere på markedet for grøn energi.

- Vores vækst kommer især til at ligge internationalt i de kommende år, og det vil samtidig skabe flere danske arbejdspladser. Vores internationale aktiviteter supplerer til, at vi kan levere el, vand og varme til konkurrencedygtige priser i en tid, hvor afgifterne ellers vil presse priserne op, siger Kim Frimer, adm. dir. hos Verdo.

Samlet set var over en tredjedel af Verdos omsætning i 2013 international, og andelen vil vokse i de kommende år.

- Verdos internationale satsning er en del af den strategi, vi har lagt for virksomheden, og som skal skabe vækst og arbejdspladser globalt og lokalt i de kommende år, siger Søren Fischer, formand for bestyrelsen i Verdo.

En europæisk sværvægter
Verdo er blandt de største distributører af biomasse på europæisk plan, og en række internationale satsninger på grøn energi begynder nu at bære frugt.

- Efter nogle indkøringsår på vores biomassefabrikker i England og Skotland har vi i 2013 øget vores markedsandel, så vi i dag er førende på det britiske biomasse-marked, siger Kim Frimer, adm. dir. hos Verdo.

Udover den positive fremgang i Storbritannien har Verdo i 2013 også styrket tilstedeværelsen på både det franske og italienske marked for biomasse.

Og Europa er ikke det eneste sted, Verdo forudser yderligere aktivitet de kommende år. Selskabets norske datterselskab Carbon Partners, som sælger råmateriale til stål- og siliciumindustrien fra kontorer i USA og Norge, forventer at åbne kontorer i Asien og hermed udvide sin forretning inden for råmateriale til metalforarbejdende industrier og siliciumindustrien.

Bedst i Danmark
At den internationale vækst også giver gevinst lokalt, er prisen på varme et godt eksempel på, da den ikke er steget fire år i træk. Generelt klarer Verdo sig godt på forsyningsområdet. Energitilsynet kårede i 2013 elnetselskabet som det mest effektive i Danmark, ligesom Verdo på vandområdet er blandt de mest effektive drikkevandselskaber.

- Den årlige benchmarking viser, at vi er blandt de bedste og mest effektive forsyningsselskaber i Danmark. Vi har stærke kompetencer på området, så jeg forventer, at vi også vil være blandt de bedste fremadrettet, siger Kim Frimer.

Verdo forventer i 2014 at nå en omsætning på omkring 2,8 mia. kr. – altså godt 0,4 mia. kr. mere end i 2013.




Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125