23948sdkhjf

5,5 millioner til bygningsintegrerede solceller

Energiteknologisk Udviklings-og Demonstrationsprogram, EUDP, indkalder nu ansøgninger til særpulje for bygningsintegrerede solceller.
I forlængelse af aftalen mellem regeringen og Enhedslisten er der på Finanslov 2014 afsat 5,5 mio. kr. til en særlig indsats for at fremme bygningsintegrerede solceller. Indsatsen gennemføres som en særpulje under Energiteknologisk Udviklings-og Demonstrationsprogram, EUDP. Der åbnes nu for ansøgninger om støtte til projekter omhandlende udvikling og/eller demonstration af bygningsintegrerede solceller. Det oplyser Energistyrelsen.

Fokus på både nybyggeri og eksisterende bygninger
Særpuljen for bygningsintegrerede solceller - BIPV-programmet - sigter mod billiggørelse og anvendelighed i to spor:

1. Eksisterende bygninger: Kan omhandle løsninger ved f.eks. renovering. Fokus bør her være integrerbarhed, dvs. arkitektonisk gode tilpasninger til eksisterende byggematerialer, herunder reproducerbare, montagenemme standardelementer, men ikke nødvendigvis standardstørrelser.

2. Nybyggeri og større renoveringer: Kan omhandle større renoveringer i form afpræfabrikerede tag-og facadeløsninger. Fokus bør her være multifunktionelle byggekomponenter. I sådanne systemløsninger er skalerbarhed og udskiftelighed ønskelige.

Der opfordres i særdeleshed til projekter, som udvikler facadeintegrerede løsninger, herunder indbygninger i glas, tyndfilmsløsninger samt solafskærmninger, som er regulerbare og el-producerende.

Mulighed for yderligere støtte
Såfremt ansøgningerne indeholder demonstrationsprojekter, som overstiger særprogrammets økonomiske muligheder, vil projektet evt. kunne fasedeles, så udviklingsaktiviteterne støttes af BIPV særprogrammet og demonstrationsdelen af EUDP’s ordinære tilskudsmidler. Herudover vil der gælde de generelle kriterier for tilskud til EUDP-ansøgninger.

Fristen for modtagelse af BIPV-ansøgninger er d. 16. juni 2014 kl. 15.

Kilde: Energistyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093