23948sdkhjf

Vindaktører: Vindmøllebranchen har behov for stabilitet

Energiselskaber, producenter og underleverandører til vindmøllebranchen efterlyser nu i samlet flok politisk opbakning til energiaftalen fra 2012.
13 store aktører i den danske vindindustri fremhæver i et fælles debatindlæg i Jyllands-Posten 2. maj behovet for politisk opbakning til energiaftalen fra 2012. Vindmølleindustrien bakker op om debatindlægget, der understreger, at energiaftalen ikke skal genforhandles, men genbekræftes. Det skriver Vindmølleindustrien på sin hjemmeside.

Blandt afsenderne af debatindlægget er nogle af de største og mest markante aktører i vindmøllebranchen – i Danmark og globalt. Fælles for afsenderne, der bl.a. tæller energiselskaber, producenter og underleverandører, er, at de alle har investeret tid og ressourcer i de rammer, som energiaftalen udstikker.

Ambitionerne om 1.500 MW havvindmøller og 1.800 MW landvindmøller er af meget stor betydning for branchen, og opråbet fra virksomhederne understreger situationens alvor, mener Vindmølleindustriens adm. direktør, Jan Hylleberg:

- Det er første gang, at en gruppe med denne tyngde og bredde i fælleskab forsøger at råbe politikerne op. Det er et klart tegn på, at den nuværende politiske situation er stærkt bekymrende og har negativ indvirkning på gruppen af virksomheder i vindindustrien i Danmark. Isoleret set er de danske ambitioner meget vigtige for branchen, men det er mindst ligeså vigtigt, at virksomheder i energibranchen rent faktisk kan stole på den danske energipolitik, siger han.

I debatindlægget påpeger de 13 virksomheder, at usikkerheden om indholdet i energiaftalen påvirker investorlysten, og at faste og langsigtede rammevilkår er en forudsætning for at gøre vindenergi endnu mere konkurrencedygtig.

- Debatindlægget er udtryk for, at der er et enormt behov for, at politikerne genbekræfter indholdet i energiaftalen, siger Jan Hylleberg.

Vindmøllebranchen kender alt til konkurrence
Centralt i den igangværende politiske diskussion om energiaftalen er, hvorvidt satsningen på vedvarende energi, herunder vindmøller, hæmmer den danske konkurrenceevne sammenholdt med vores nabolande, da udbygningen med vedvarende energi finansieres via elregningen.

- Det fremgår af analyser, at visse dele af erhvervslivet, der bruger meget el, kan være udfordrede på deres konkurrenceevne. Det er derfor, at vi siger til politikerne, at de bør løse problemet for denne gruppe, men ikke gøre PSO til et generelt problem. De danske el-priser inklusiv PSO-afgiften ligger under EU-gennemsnittet og udfordrer kun konkurrenceevnen for en begrænset del af det danske erhvervsliv, siger Jan Hylleberg og fortsætter:

- Vindmøllebranchen i Danmark kender alt til hård konkurrence, men når jeg taler med virksomhederne er det bestemt ikke PSO-afgiften, der betyder noget for evnen til at konkurrere. Det er snarere kvalitet og innovation, og her er vi i Danmark førende, og med energiaftalen kan vi i Danmark fastholde og udbygge den position.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095