23948sdkhjf

Forsyningssikkerheden er i top under Melodi Grand Prix

22 dieselmotorer, fire nye transformerstationer, en midlertidig fjernvarmeledning og en ekstra koblingsforbindelse skal sikre at de deltagende og 170 mio. seere en stor oplevelse af billede, lys og lyd, når Det Europæiske Melodi Grand Prix skydes i gang i denne uge.
Selvom vi Danmark har en stabil elforsyning, så har arrangørerne af Det Europæiske Melodi Grand Prix, der løber af stabelen på Refshaleøen i denne uge, sikret sig, at der ikke sker nogen strøm-udfald midt i de tre store shows, skriver Ingeniøren.

Dieselmotor & nye transformerstationer
Dong Energy har ikke kunnet give en 100 procents garanti mod udfald, og derfor har man med hjælp fra Copenhagen Light Production etableret 22 styk 400 kW generatorer, der via parallel-løb kører med 20-30 procent redundans på systemet.

- Vi skal have flere kilder til elforsyningen sådan en aften, derfor er generatorerne velegnede, men vi trækker da også på strøm fra Dong Energy, forklarer ejeren af Copenhagen Light Production Christian Nørgaard.

Maksimalt effekt-træk på de 22 generatorer er 6 MW, mens de fire nyinstallerede transformerstationer fra Dong Energy på 1000 kVa har mulighed for at trække 4 MW i effekt.

Midlertidig fjernvarmeledning & ekstra koblingsmulighed
For at de mange deltagende ikke skal fryse har Hofor anlagt en midlertidig fjernvarmeledning i forlængelse af den nærliggende ledning til det gamle B&W. Den kan klevere 1,6 GW-varmeeffekt til opvarmning og 380 kW til varmt brugsvand. Hofor har ligeledes installeret to varmevekslere, der skal blæse varm luft ind i teltene på Refshaleøen.

Dong Energy har i forbindelse med de nye transformerstationer givet mulighed for intern kobling, gjort dem ringbundne og sørget for at de forsynes fra to forskellige sektioner på Kløvermarken transformerstation. Samtidig er der etableret ekstra koblingsmulighed mellem de to ringforbindelser, hvilket sikrer at der kan etableres alternativ forsyning til arrangementet.

Dong Energy har desuden et elværk stående i umiddelbar nærhed af området for at imødegå en evt. transformerfejl.

Originalartikel: http://ing.dk/artikel/22-dieselgeneratorer-fjernvarme-og-dong-stroem-sikrer-fuldt-droen-paa-grand-prix-168122
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125