23948sdkhjf

Dong kan nå sine mål uden dansk vind

Dong Energys strategi kræver, at selskabet øger sin beholdning af havvindmøller fra 1,7 gigawatt i 2012 til 6,5 gigawatt i 2020. Og det mål kan sagtens nås uden for Danmark.
Det skriver Børsen.

- Der er ingen tvivl om, at vores strategi har det bedst med, at vi er med til at udbygge dansk havvind. Det er helt entydigt. Men jeg er nødt til at forholde mig til, at vi ikke kan regne med at vinde alle de projekter, vi går ind i. Og der er andre store koncerner, der er blevet prækvalificerede. Så vi skal forholde os til at have en backup-løsning, hvis det ikke lykkes, siger CEO i Dong Energy, Henrik Poulsen, til Børsen.

Og ifølge avisen er det især tyske og britiske projekter, der skal være med til at bringe Dong Energy i mål, hvis ikke Dong Energy vinder de danske projekter som fx Horns Rev 3 og Kriegers Flak, hvis sidstnævnte i det hele taget kommer i udbud.

Lige nu gør den politiske debat om fremtidens støtte til havvindmøller nemlig fremtiden usikker, og muligheden for at sløjfe havmølleparken Kriegers Flak er flere gange blevet nævnt. Samtidig har det været foreslået at sænke støtten til havvind betydeligt.

- Jeg vil sige, at der skal være plads til en politisk debat, men at det er nødvendigt, at den på et tidspunkt når til en konklusion. Og når vi er en industri, der investerer i projekter med mange års sigt, så er stabile langsigtede rammevilkår helt afgørende for, at vi kan fortsætte disse investeringer, og at vi kan gøre det til en finansiering, der ikke har en unødvendigt høj grad af usikkerhed, siger Henrik Poulsen til Børsen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095