23948sdkhjf

Dong Energy opfører endnu en Flidar måleenhed i Det Irske Hav

Mindre end seks måneder efter, at Dong Energy bestilte sin anden Flidar offshore måleenhed, er bøjen nu installeret og fuldt ud operationel. Dong Energy og FLiDAR har også indgået en langsigtet drift og vedligeholdes aftale.
Idriftsættelsen af bøjen tog mindre end en dag, da langt størstedelen af installationen blev foretaget onshore, så den var operationel da den ramte bølgerne i Det Irske Hav.

- Vi gennemfører i dag en lang række forskellige initiativer til at reducere omkostningerne ved offshore vind. Med dette værktøj får vi mulighed for at indsamle data om vind og vejrforhold med kortere responstid og vi får mere stabil information end ved at bruge en traditionel mast samtidig med, at det ikke påvirker miljøet på samme vis. Derudover har vi mulighed for at flytte enheden hen til et andet sted for at indsamle data, hvis det er nødvendigt, fortæller Hugh Yendole, der er Programme Manager hos Dong Energy.

Høj værdi vinddata
Flidar er en måleenhed der er udstyret med en state-of-the-art bøje tilpasset Leosphere Windcube ® v2 LiDAR holdt i en passiv mekanisk stabiliserings system. Den er tidligere blevet testet og valideret i Nordsøen og i Det Irske Hav, som en del af den britiske Carbon Trust Offshore Wind program Accelerator. Forestillingen er blevet analyseret og valideret af tredjemand, og har vist sig at levere vinddata med indenfor standard offshore vindmålingers nøjagtighed.

- Vi er glade for at levere billige, høj værdi vinddata til Dong Energy, den førende offshore projektudvikler. Denne måleenhed bidrager til at reducere omkostningerne yderligere når der skal indhentes måledata om vind og vejrforholdene, siger general Manager for Flidar, Bruce Douglas.

Flidar-teknologien er udviklet af 3E, der er en global udbyder af rådgivning og software. Flidar er et datterselskab af marine entreprenør GeoSea.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.658