23948sdkhjf

Rolls-Royce sælger forretningsenhed til Siemens

Rolls-Royce har indgået aftale med Siemens om salg af sin forretning indenfor gasturbiner og kompressorer.
Salgsprisen lyder på 785 millioner engelske pund svarende til mere end 7,1 mia. kroner. Og dertil kommer yderligere 200 millioner pund eller 1,8 mia. kroner, som Rolls-Royce vil modtage for en 25-års licensaftale, der giver Siemens adgang til Rolls-Royce relevante flyafledede teknologi.

Rolls-Royce’s forretningsenhed for gasturbiner og kompressorer har omkring 2.400 ansatte og havde i 2013 en omsætning på 871 millioner pund eller næsten otte mia. kroner. Til sammenligning har Siemens energiforretninger omkring 83.500 ansatte og havde i 2013 en omsætning på 26,6 mia. euro svarende til næsten 200 mia. kroner.

- Denne aftale vil give energiforretningen større muligheder som del af en meget større energi-virksomhed og gør det muligt for Rolls-Royce at koncentrere sig om de forretningsområder, hvor vi kan skabe mest værdi, siger CEO i Rolls-Royce, John Rishton.

Handlen er blevet godkendt i bestyrelserne i både Siemens og Rolls-Royce og forventes at blive gennemført inden udgangen af december i år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157