23948sdkhjf

Solceller: 20 MW-pulje møder kritik fra flere kommuner

Flere af landets kommuner, som ikke har fået del i den kommunale 20 MW-pulje, står nu med anlæg, der er i fare for at skulle pilles ned, fordi økonomien ikke hænger sammen uden puljemidlerne.
Det skriver Ingeniøren.

En af de berørte kommuner er Silkeborg, der har afsat 25 mio. kr. til projekter, som blev sat i gang i kølvandet på energiforliget i 2012. Her er borgmester Steen Vindum så forundret over fordelingen af 20 MW-puljen, at han i et brev til klima-, energi- og bygningsministeren opfordrer til en ændring af de nuværende regler for at undgå, at skatteydernes penge går til spilde.

Den måde, som støttemidlerne er blevet fordelt på betyder nemlig for Silkeborgs vedkommende, at man har fået godkendt planlagte anlæg, mens allerede opsatte anlæg ikke er blevet godkendt. Det kan ifølge borgmesterens brev til ministeren i yderste konsekvens betyde, at man er nødt til at demontere opsatte anlæg. Det skriver mediet.

Efter lodtræningen blandt de mange ansøgere til 20 MW-puljen står Silkeborg Kommune nu med 12 etablerede anlæg på i alt 0,67 MW, som ikke har fået del i puljemidlerne. Og lignende senarier er ifølge mediet gældende i flere andre af landets kommuner. I alt 71 kommuner søgte om dispensation for 786 anlæg, men kun 438 af anlæggene kom ind under puljen. Da tilsagnene er givet til et specifik anlæg, må kommunerne ikke konvertere et tilsagn fra et planlagt anlæg til et eksisterende.
Kommenter artiklen (18)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141