23948sdkhjf

Urhøj rejser sig efter krak

Vestsjællandsk smedje er på benene igen og vil undgå de fælder, som nedlagde virksomheden.
Det var en kaskade af modgang, der sendte Urhøj Smedje til tælling, så en konkurs i marts i år var uundgåelig.

- Der var byggefirmaer, som lukkede og glemte at betale deres regninger, men det største problem var, at vi har politikere i Danmark, som hele tiden laver om på energimarkedet, siger Tom Johansen, som er ejerleder af Urhøj ApS.

Nu har Tom Johansen fået rejst den nødvendige kapital til at genstarte virksomheden, som han har tilbagekøbt fra sagens kurator. Man er genstartet i omtrent halveret skala. Før beskæftigede man 12 svende.

Nu er antallet nede på seks, og Urhøj Smedje hedder nu Urhøj ApS. Tom Johansen mener, det er en levedygtig virksomhed, hvis den undgår de fælder, som fældede virksomheden i marts.

- Vi gider ikke store byggesager. Markedet er så presset, at der altid er store chancer for, at dem man arbejder sammen med, lukker.

Men Urhøj, som satser stærkt på alternative energiløsninger, håber, at der også er ro på energimarkedet, som han mener, har været turbulent af politiske grunde.

- Det mest sikre kort, vi har, er at Martin Lidegaard er ude og flyve hele tiden, siger han med syrlig adresse til den tidligere energiminister, som forlod ministeriet for at blive udenrigsminister.

Masser af tilbudsarbejde er i de senere år røget i vasken, fordi regeringen ændrede vilkårene. Urhøj havde blandet andet et større projekt med husstandsvindmøller, som smuldrede, da der i 2013 kom nye afregningsregler, som Tom Johansen mener, skræmte forbrugerne.

- Men vi har oplevet, at vores kunder er meget positive og leverandørerne er positive. Telefonen har ringet igen fra dag ét, siger en optimistisk Tom Johansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11