23948sdkhjf

5,5 milliarder skal mindske energiafhængigheden

EU frigiver omkring 5,5 mia. kr. til at støtte projekter, der forbedrer energiinfrastrukturen i mellem de 28 medlemslande. Dansk Energi ser støttemidlerne som ’en dråbe i havet.’
Det skriver Ritzau ifølge TV2/Fyn.

Støtten skal være med til at fremme energisikkerhed for EU's 28 medlemslande og hjælpe landene med deres afhængighed af energi udefra – ikke mindst i forhold til Rusland.

- Krisen i Ukraine understreger vigtigheden af at opgradere infrastrukturen for energi og bygge manglende forbindelser mellem EU's medlemslande for at forbedre energisikkerheden i EU, siger EU's energikommissær, Günther Oettinger, således i en pressemeddelelse.

En dråbe i vandet
Hos Dansk Energi byder vicedirektør Anders Stouge initiativet velkommen, men understreger samtidig, at det er et meget lille skridt på vejen, og han håber, det er starten på noget meget større.

- Det her beløb forslår ingenting i forhold til, hvad der er behov for, siger Anders Stouge ifølge TV2/Fyn til Ritzau og forklarer, at alene en el-forbindelse mellem Danmark og Holland, det såkaldte Cobra-kabel, vil koste i alt 4,5 milliarder kroner.

Til sammenligning blev der i forbindelse med EU-Kommissionens infrastrukturpakke fra 2010 lavet en analyse, der viste, at der er behov for hele 200 mia. euro i investeringer i el- og gasinfrastruktur frem mod 2020, hvilket svarer til 1480 mia. kr.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078