23948sdkhjf

Klumme: Vækstpakke til gavn for 400.000 danske naturgaskunder

De 400.000 danske naturgaskunder kan med regeringens vækstpakke se frem til en lavere varmeregning.
Alene afskaffelsen af forsyningssikkerhedsafgiften og nedsættelsen af energiafgifterne, betyder en reduktion her og nu på 40 øre pr. kubikmeter naturgas. Hertil kommer omlægningen af finansieringen af produktion og opgradering af biogas, som yderligere vil sænke prisen for gasforbrugerne. Det vil vi som naturgasselskab gerne kvittere positivt for. Naturgasforbrugerne er nogle af de mest afgiftsplagede energiforbrugere her til lands. I dag udgør afgifter og moms mere end halvdelen af gasregningen, og den brugerøkonomiske belastning står i grel kontrast til, at gas i rigtig mange sammenhænge er et samfundsøkonomisk, herunder miljømæssigt, yderst fornuftigt valg.

I HMN Naturgas I/S og gassektoren generelt har vi stort fokus på at udnytte det vidtforgrenede naturgasnet, som gasforbrugerne har investeret i, og som nu næsten er betalt. I denne infrastruktur har vi en enestående mulighed for at sende grøn energi i form af biogas og andre grønne gasser ud til kraftvarmeværker, virksomheder, husholdninger og køretøjer. En omlægning af finansieringen af biogasproduktion og -opgradering vil være en håndsrækning til netop denne teknologi. I takt med at biogasproduktionen udbygges, ville gasprisen være blevet belastet uforholdsmæssigt meget og have reduceret afsætningsmulighederne yderligere. Med omlægningen er en betydelig hindring for et grønnere fremtidigt gassystem ryddet af vejen.

Vækstpakken lægger også op til effektiviseringer i energisektoren. Som kommunalt ejet selskab har HMN Naturgas I/S alene til formål at gøre det så billigt som muligt at være gaskunde. Det betyder, at effektiv drift og høj produktivitet er en til stadighed terpet lektie og disciplin. Vi er i forvejen landets billigste gasdistributionsselskab, og frem mod 2020 er det vores forventning, at vi kan blive 15 procent mere effektive. Alligevel, eller måske rettere derfor, ser vi frem til den analyse af reguleringen på gasområdet, som er lagt frem i regeringens vækstpakke.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08