23948sdkhjf

Et skridt nærmere et sammenkoblet europæisk elmarked

Tre måneder efter at priskobling med stor succes gik i luften i Nordvesteuropa (NWE), udvides området nu til også at dække Sydvesteuropa (SWE), da Spanien og Portugal netop er koblet på nettet.
EU’s mål med et sammenkoblet europæisk elmarked er kommet et vigtigt skridt nærmere. Det nordvesteuropæiske prisområde, NWE, er fra i dag koblet sammen med SWE-regionen, der dækker Spanien, Portugal samt Frankrig - Frankrig er også en del af NWE-regionen, oplyser Energinet.dk på sin hjemmeside.

Markederne bliver dermed bundet tættere sammen, og at det europæiske elnet bliver udnyttet mere effektivt via en fælles prisberegning for begge regioner.

Fra Norge til Portugal
Over de seneste måneder har NWE og SWE regionernes TSO’er - Transmission System Operators - og elbørserne arbejdet tæt sammen for at teste systemerne og tilpasse regler og procedurer til begge regioner. Det betyder samtidig, at der fremover ikke bliver talt om en NWE priskobling, men en Multiregional Price Coupling.

Priskoblingsområdet dækker nu Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland, Litauen, Polen, Danmark, Storbritannien, Holland, Belgien, Luxemborg, Tyskland, Østrig, Frankrig, Spanien og Portugal.

Der arbejdes nu videre med at koble flere regioner til den fælles priskobling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125