23948sdkhjf

El-selskaber taber retssag

Byretten i Holstebro giver Energiklagenævnet ret i, at udstyr i Vestjylland ikke ruster mere end i Østdanmark
En mangeårig strid mellem fire el-selskaber og Staten om retten til at indregne vestenvindens saltholdige luft og dermed større slid på el-master, ledninger og andet udstyr oven for jorden i driftsomkostningerne, er nu endt med et foreløbigt nej til den praksis fra byretten i Holstebro.

Dommeren har nemlig frifundet nævnet for et krav fra de fire selskaber om at skulle acceptere en større andel af slid på grund af geografien.

Sagen blev anlagt af de fire selskaber i 2011 og siden er der blandt andet indhentet syn og skøn fra diverse eksperter.

Men Energiklagenævnet har stået fast på, at de ikke mener, der slides mere på udstyr i Vestjylland trods mere salt i luften.

Senest i en afgørelse fra august sidste år, hvor nævnet ganske enkelt beskriver problemet sådan, at ”Energitilsynet finder på baggrund af foretagne analyser ingen indikation af, at selskabernes omkostningseffektivitet er påvirket af eventuelle geografiske rammevilkår i forhold til de øvrige selskaber.”

Blandt de fire selskaber er også Thy-Mors Energi og her vil teknisk chef Peter Melgaard ikke kommentere dommen, før han har fået læst de flere sider præmisser for frifindelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094