23948sdkhjf

Flere elbiler på de danske veje i 2014

I årets første fire måneder er salget af elbiler i Danmark syvdoblet sammenlignet med samme periode sidste år. Der er dog stadig forsvindende få elbiler på det danske bilmarked.
Det skriver Ingeniøren på baggrund af tal fra De Danske Bilimportører.

Fra 1. januar til og med april i år blev der i Danmark solgt 407 elbiler, hvilket altså er syv gange så mange som i samme periode sidste år. Til sammenligning blev der i perioden solgt 64.355 nye biler i Danmark, hvilket er en stigning på 11 procent i forhold til sidste år. Så selvom flere danskere har investeret i en elbil i årets første måneder, udgør elbilerne altså stadig en meget lille andel af de nye biler på de danske veje.

Det er især Nissens model Leaf, som danskerne er faldet for. Der er således fra 1. januar til og med april solgt 190 eksemplarer af denne model imod 58 eksemplarer i samme periode sidste år. Den næstmest købte elbil i perioden er Teslas luksus-model S, der er solgt i 126 eksemplarer.

Ifølge mediet bliver den næste milepæl i introduktionen af elbiler i Danmark, når VW til efteråret sender den elektriske Golf på markedet. Den kan køre 130-190 km på en opladning og kommer til at koste omkring 290.000 kroner.

Originalartikel: http://ing.dk/artikel/salget-af-elbiler-...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125