23948sdkhjf

NRGi monterer forbrugsovervågningssystem

I forbindelse med den netop indgåede partnerskabsaftale mellem energiselskabet NRGi og det levende laboratorium Green Tech Center har energiselskabet installeret forbrugsovervågningssystem.
Minut for minut, krone for krone kan man nu følge forbruget af vindmøllestrøm i Green Tech Centers Advice House i Vejle. Bag initiativet står klimapartneren NRGi.

Dermed får alle 150 medarbejdere i det 5.500 m2 store byggeri mulighed for løbende at følge forbruget af ren vindmøllestrøm og de heraf stærkt svingende timepriser på el.

- Ujævne forsyninger og ujævnt forbrug er én af de store udfordringer ved at udnytte vedvarende energi. Man kan jo ikke bare skovle noget mere kul på, når familien Danmark kommer hjem og tænder for tv’et, vaskemaskinen og computeren. Vi bliver nødt til i et eller andet omfang at analysere og strømline forbruget, siger Søren Sørensen, administrerende direktør, NRGi.

Meningen med aftalen er først og fremmest at undersøge forbruget til glæde for Green Tech Centers virksomheder og forskere understreger direktør Jørgen Andersen.

- Med svingende priser kan det ikke udelukkes, at vi finder grimme overraskelser på elregningen. Men samtidig kan systemet skærpe opmærksomheden på, hvordan det bedst betaler sig at sammensætte og time sit elforbrug, hvilket jo er ét af hovedformålene med flere af vores smart grid-projekter, udtaler Jørgen Andersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094