23948sdkhjf

Ny solcellepulje på vej

En ny solcellepulje åbner muligheder for at få del i forhøjede afregningssatser. Puljen retter sig mod private/lejere, boligforeninger og solcellelaug. Der afventes godkendelse fra EU-Kommissionen.
Reglerne for den nye solcellepulje er endnu ikke godkendt og sat i kraft, men det ventes at ske inden for et par måneder, skriver Project Zero om den nye solcellepulje, der løber i årene 2013-2017.

I øjeblikket behandles solcellepuljen af EU-Kommissionen.

Kommuner, erhverv & organisationer udelukket
Den kommende pulje til solcelleanlæg er på 20 MW årligt, men denne gang er solcellepuljen begrænset til private/lejere, boligforeninger og solcellelaug. Det betyder, at kommuner, erhverv og organisationer ikke har mulighed for at ansøge.

Puljen er delt op i tre underpuljer:
  • Underpulje 1: 10 MW pr. år er dedikeret til tilslutning af egen forbrugsinstallation i en husstand
  • Underpulje 2: 5 MW pr. år er dedikeret til fælles anlæg organiseret i laug – uden nettoafregning
  • Underpulje 3: 5 MW pr. år er dedikeret til fælles anlæg, der kun nettoafregner fælles forbrug

Ansøgningsprocessen
Når puljen åbner, er det muligt at indsende ansøgning til Energinet.dk, og puljerne for 2013 og 2014 indkaldes med en måneds varsel.

Herefter modtager ansøger et eventuelt tilsagn, hvilket gælder i to år. Det betyder at anlægget skal være installeret inden for de to år.

Ved ansøgning gælder først til mølle princippet, og skulle puljen blive fyldt op, sker udvælgelsen ved lodtrækning fra den dag underpuljen er fyldt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094