23948sdkhjf

Dansk Energi: Grøn fond skal bygge på energiselskabernes erfaringer

Den grønne fond, som regeringen, SF og Enhedslisten onsdag præsenterede, kan åbne for flere energibesparelser, hvis den bygger videre på energiselskabernes erfaringer med milliardstore investeringer i besparelser.
Det mener Dansk Energi, der opfordrer til, at man i kommende forhandlinger har blik for den grønne transport, og giver et klart signal om, hvorvidt man politisk ønsker, at sektoren fortsat skal satse på el og brintbiler.

- Den grønne fond har et potentiale til at støtte de virksomheder, der har svært ved at låne til grønne investeringer. Det er vigtigt, at fonden ikke skal lave dobbeltarbejde, derfor er det en fordel at bygge videre på energiselskabernes store erfaringer, når kommende projekter skal vurderes og gennemføres, og det er positivt, at samarbejde med energiselskaberne nævnes, siger Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi.

I 2012 har energiselskaberne bidraget til investeringer i energibesparelser for knap seks mia. kr., og over investeringernes levetid, vil det give næsten det dobbelte igen i besparelser, lyder det fra Dansk Energi.

Savner grønne transportinitiativer
Dansk Energi savner dog grønne transportinitiativer i aftalen, og opfodrer til, at man har blik for initiativer for grøn transport i kommende forhandlinger.

- Aftalen tager ikke hånd om den grønne transport. Hvis man vil nå det politiske ønske om et Danmark frit for fossile brændsler i 2050, skal den sidste benzinbil køre over forhandlernes kantsten i 2035. Derfor begynder det at haste med initiativer, siger Lars Aagaard og fortsætter:

- Mens vi venter på en samlet reform af bilbeskatningen, efterspørger sektoren klarhed i forhold til om, vi i Danmark fortsat skal satse på el- og brintbiler. En forlængelse af afgiftsfritagelsen for el- og brintbiler til efter 2015 er et af de initiativer, som vi håber snart kommer på bordet, siger Lars Aagaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094