23948sdkhjf

Kamstrup: Stort potentiale i Individuel måling

Hos boligforeningen Alboa sparer man tusindvis af kroner med individuel måling. Kamstrup har store forventninger til området.
Individuel måling og den deraf følgende adfærdsregulering er en effektiv måde at spare energi på i såvel eksisterende som nyopførte beboelsesejendomme.

Hos en af Kamstrups kunder boligforeningen Alboa, der administrerer 7.000 lejemål i Aarhusområdet, har man installeret individuelle fjernaflæste vandmålere i flere afdelinger og derigennem er det lykkedes at reducere vandforbruget med 50 procent årligt.

F.eks. har en afdeling med 156 lejemål sparet 6.000 kubikmeter, hvilket i runde tal giver en årlig besparelse, der svarer til cirka 300.000 kroner. Den positive effekt er der ifølge energilederen i Alboa en naturlig forklaring på.

- En fælles afregning er jo ikke det, der er med til at gøre ens forbrug energieffektivt. Vi kan se det på de afdelinger, hvor der er kommet individuelle vandmålere. Man går fra at være nærmest ligeglad til at beboerne bliver langt mere bevidste om, at det koster penge hver gang, man åbner for hanen. Det er ren forbrugeradfærd, fortæller Niels Munthe.

Individuel måling er også et forretningsområde som Kamstrup har store forventninger til. Ikke mindst fordi EU peger på individuel måling som en vigtig del af at nå 2020-målet om en reduktion i energiforbruget på 20 procent og derfor presser på med et Energieffektivitetsdirektiv, som anbefaler implementering af individuel måling inden 1. januar 2017.

- Såfremt Energieffektivitetsdirektivet bliver indført, vil det givet have en positiv effekt for Kamstrup på EU-markedet generelt, lyder det fra Kamstrup, der dog ikke kan sætte konkrete tal på hverken ordrer eller indtjeningsmuligheder endnu.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094