23948sdkhjf

Sælger andele i solfangerprojekt til millioner

Svebølle-Viskinge Fjernvarmeselskab har investeret 10,8 mio. kr. i et 7.000 kvm. stort område med solfangerpaneler, som sælges til brugerne i andele.
Andelstanken er langt fra ny herhjemme i Danmark, men når det gælder fjernvarmeselskaber er sagen en anden.

Det vil Svebølle-Viskinge Fjernvarmeselskab dog ændre på.

Fra juni tager selskabet sit nye 7.000 kvm. store solfangerpanel, der er udlagt på en mark med installerede rør, i brug, og herefter vil det være muligt for brugerne at købe andele i solfangeranlægget.

- Vi har mærket stor interesse for projektet, siger Svend Müller, formand for Svebølle-Viskinge Fjernvarmeselskab, til Kalundborg Folkeblad.

Sparer på udgifter til flis
Princippet bag det nye solfangeranlæg er, at forbrugernes returvand via rør i marken genvarmes under solfangerne, hvorefter det sendes retur til forbrugerne.

Overskydende returvand opbevares i en stor tank, og beregninger viser, at fjernvarmeselskabet herved faktisk kan holdelukket et par måneder over sommeren, hvor systemet så kan vedligeholdes mens medarbejderne kan afspadsere.

Samtidig sparer Svebølle-Viskinge Fjernvarmeselskab stort på udgifterne til flis, hvorved udgiften til solfangeranlægget på 10,8 mio. kr. gerne skulle tjene sig selv ind igen.

De økonomiske detaljer for alle, der ejer bygninger i Svebølle-Viskinge vil blive forklaret, når fjernvarmeselskabet holder åbent hus i forbindelse med åbningen af anlægget i starten af juni.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093