23948sdkhjf

Stort strømspild på kontoret

Det kræver en simpel indsats at reducere både udgifter og CO2-udslip fra de danske kontorlandskaber, viser nye beregninger.
Hver tredje computer på de danske kontorer står konstant tændt uden grund.

Det skaber ikke bare en unødvendig udledning af CO2, men medfører også en ekstra regning til virksomhederne.

Og ifølge danske Completeware, som igennem de seneste 10 måneder har foretaget målinger hos danske virksomheder og offentlige kontorer, kræver det ikke en særligt stor indsats at rette op på misbruget.

- Vores analyser viser, at danske virksomheder ved at udnytter allerede eksisterende og færdigudviklede løsninger, så som SmartPlugs (trådløst styrede kontakter), USB strømspareskinnerog intelligent PC nedlukningssoftware, vil kunne spare 15-19% af CO2 udledningen. Blot ved intelligent og automatiseret nedlukning af inaktive enheder, som f.eks. printer, kaffemaskiner, krydsfelter, elektriske hæve/sænke borde, PC’er osv. Det er meget, når man samtidig ser på at hele investeringen, er tjent hjem inden 36 måneder, siger Esben Jørgensen, der er salgsdirektør hos Completeware, i en pressemeddelelse.

1/5 af tiden bruges PC'en ikke
Completeware har i alt målt på 20.000 PC’er og målt deres forbrugsmønstre over to uger. Konklusionen er, at en stor del af strømspildet faktisk foregår i kontortiden, og ikke når medarbejderne tager computerne med hjem, som det ellers var ventet.

- I kontormiljøer er medarbejderne ofte væk fra deres PC i kortere eller længere perioder i løbet af en arbejdsdag, f.eks. til møder, frokost, kaffepauser m.v. og disse perioder udgør i gennemsnit 22,6 % af en arbejdsdag, hvor PC’erne og skrivebords udstyr kunne være sat i standby eller lukket ned, konstaterer Esben Jørgensen.

Konsekvensen er altså, at CO2-udslippet er unødigt stort, mens elregningen ligeledes vokser sig stor uden grund.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078