23948sdkhjf

Energirenovering er fremtidens guldgrube

Både Dansk Byggeri og Tekniq vurderer, at markedet for energiarbejde vil være fordoblet i 2015.
Mens byggebranchen som helhed fortsæt hænger lidt i bremsen, findes der også positive markeder. Et af disse er markedet for energiarbejde, som går en markant vækst i møde.

Faktisk vurderer både Dansk Byggeri og Tekniq, at markedet vil være fordoblet allerede i 2015.

- Det er det område, hvor der virkelig sker noget. Vi forventer, at opgaverne med energieffektivisering af klimaskærme for nybyggeri og renovering tilsammen bliver på omkring 13 milliarder kroner om året i 2015. I dag er det fem milliarder, siger specialkonsulent Jonas Møller fra Dansk Byggeri.

Fra 5 til 10 mia. kr.
Optimismen deles altså af brancheforening for installatører, Tekniq, hvor forventningen til udviklingen især knytter sig til udviklingen i bygningsreglementets energikrav.

I rapporten ”Veje til vækst” anslår Tekniq, at installatørbranchens omsætning på energispecialer vil gå fra 5,1 milliarder kroner i 2009 til 9,6 milliarder i 2015. Det betyder samtidig, at området går fra at udgøre 12 procent til at udgøre 18 procent af branchens samlede omsætning.

Vigtigere end nyt køkken og bad
Ifølge Go’ Energi, der arbejder for energiforbedringer, stiger interessen i alle sektorer.

- 30 procent af boligejerne har planer om at energiforbedre deres bolig inden for de næste to år. Der er også stor fokus på området i det offentlige, og voksende interesse i erhvervslivet, så det er ganske massivt, siger sekretariatschef i Go’ Energi, Henrik Teglgaard Lund.

Postulatet suppleres med to undersøgelser fra henholdsvis Realkredit Danmark og Dansk Energi, som viser, at energirenoveringer lige nu topper listen over boligejernes foretrukne boligforbedring.

Energirenoveringer har dermed vippet gamle klassikere som køkken og bad af pinden som boligejernes foretrukne renoveringsområde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078