23948sdkhjf

Sydkoreansk besøg kaster flere energi-aftaler af sig

"Grøn industri er som en ketchupflaske". Se her, hvad den sydkoreanske præsidents besøg i Danmark har kastet af sig af aftaler og citater.
Den sydkoreanske præsident Lee Myung-baks besøg i Danmark endte med at kaste en såkaldt Grøn Vækst Alliance mellem de to lande af sig.

Det betyder for Danmark, at man får adgang til en af verdens hurtigst voksende økonomier (som pt. er den 23. største i verden), mens det for Sydkorea gavner på andre fronter.

- Det er en alliance, som vil gavne hele menneskeheden. Det handler om at skabe en lysere, grønnere fremtid sammen. Koreanske virksomheder har forstået, at når det handler om energieffektivitet, at nedsætte CO2 og udvikle grønne teknologier, så skal de arbejde sammen med danske virksomheder. Det er et samarbejde, der er til alles bedste, sagde således Sydkoreas præsident, Lee Myung-bak, ifølge ritzau på besøgets afsluttende pressemøde torsdag.

Det er dog ikke bare på regeringsplan, at der er indgået energi-aftaler i kølvandet på det sydkoreanske besøg.

DONG Energy og Korea Electric Power Corporation
Ambitionen er at stimulere en uformel dialog og udveksling af information omkring grønne teknologier og deres potentiale. Disse teknologier omfatter det intelligente elnet, vindkraft og bioenergi.
Kilde: DONG Energy

DTU og det koreanske universitet KAIST
og
DTU og den koreanske organisation Global Green Growth Institute
De to samarbejder er udløbere af det tætte samarbejde, som Danmark har med Korea inden for grøn vækst. Herunder aftalen Koreansk-Dansk Grøn Vækst Alliance, der skal fremme det politiske, kommercielle og teknologiske samarbejde inden for grøn teknologi og grøn vækst mellem Danmark og Korea.
Aftalen mellem DTU og KAIST omfatter et fælles ”Korean-Danish/Danish-Korean Green Technology Research Centre”, som vil skabe en ramme for fælles forskning i nye bæredygtige løsninger, der kan være til gavn for samfund og erhvervsliv.

Kilde: DTU

Som en ketchup-flaske
- Nogle gange føles den grønne industri som en ketchupflaske. Den er fyldt med gode ting, men det kan være svært, at få det ud af flasken. Jeg er sikker på, at med dagens aftale, vil vi få mere ud af flasken fremover, og vi vil se, at det var værd at vente på.
Citat: Ditlev Engel, adm. direktør i Vestas, til business.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094