23948sdkhjf

Aarhus vil premiere energirigtigt byggeri

Som led i Aarhus Kommunes klimastrategi skal tarifferne i den kollektive varmeforsyning halveres for lavenergi-byggeri sammenlignet med traditionelt byggeri.
De første byggegodkendelser af lavenergibyggeri indenfor rammerne af energiramme 2015 er sendt til godkendelse ved Aarhus Kommune.

Står det til kommunens rådmand for teknik og miljø, Laura Hay, skal der langt mere af det energibesparende byggeri tilsluttes den kollektive varmeforsyning. Forslaget skal styrke Aarhus Kommunes klimastrategi.

Et forslag om halvering af investerings- og effektbidragene til den kollektive varmeforsyning for lavenergibyggeri sammenlignet med traditionelt byggeri skal fremskynde processen. Det skriver Jyllands-Posten.

Bygherrer og typehusfirmaer i sigtekornet
Bygherrer fravælger i dag den kollektive varmeforsyning, da det nuværende udgiftsniveau gør individuelle opvarmningsløsninger mere økonomisk attraktive.

Målet med prisnedsættelsen er derfor at få bygherrer og typehusfirmaer til at vælge den kollektive løsning.

For AffaldVarme Aarhus er der økonomi i forslaget, da lavenergibyggeri er forbundet med lavere varmeforbrug og driftsomkostninger end traditionelt byggeri.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093